Terapie individuală

Te întrebi ce este terapia individuală? Cu ce te poate ajuta?

Terapia sau consilierea individuală este o oportunitate personală de a primi sprijin și de a experimenta creșterea în perioadele dificile ale vieții.

Consilierea individuală este o discuție unu-la-unu între consilier și dvs, persoana care solicită tratament.  Cei doi formează o alianță, o relație sau o legătură care permite încredere și creștere personală.

Consilierea vă permite să vă explorați sentimentele, convingerile și comportamentele, să lucrați prin amintiri provocatoare sau influente, să identificați aspectele vieții  pe care v-ați dori să le schimbați, să vă înțelegeți mai bine pe dvs. și pe ceilalți, să vă stabiliți obiective personale și să lucrați spre schimbarea dorită.

Consilierea individuală este consilierea concentrată pe preocupările imediate sau în viitorul apropiat. 

Consilierea individuală poate cuprinde consilierea și planificarea carierei, ințelegerea durerii după moartea unei persoane dragi sau rezolvarea problemelor la un loc de muncă înainte ca acestea să devină mari. 

Consilierea individuală poate ajuta o persoană să se ocupe de multe subiecte personale în viață, cum ar fi furia, depresia, anxietatea, abuzul de substanțe, provocările în căsătorie și relație, problemele parentale, dificultățile școlare, schimbările în carieră etc.