Terapia de grup

Când este recomandată terapia de grup?

Terapia de grup poate ajuta oamenii să lucreze spre a-și atinge multe tipuri de obiective.  Uneori, un terapeut ar putea sugera terapia de grup în detrimentul altor forme de tratament.  Acest lucru s-ar putea datora faptului că este potrivit pentru acel individ sau mai bine pentru a-și trata îngrijorarea. 

Grupurile de terapie pot ajuta persoanele a căror sănătate mintală face dificilă trecerea prin viața de zi cu zi.  Alții s-ar putea să nu aibă preocupări presante, dar totuși își doresc sprijin.  Ei pot beneficia și de terapie de grup.

Terapia de grup poate ajuta oamenii să-și îmbunătățească sănătatea mintală.  Acesta implică cel puțin un profesionist în domeniul sănătății mintale și două sau mai multe persoane în terapie. 

Dinamica de grup îi ajută adesea pe oameni să se simtă sprijiniți pe măsură ce avansează.  Indiferent dacă scopul tău este creșterea, îmbunătățirea abilităților sociale sau altceva, terapia de grup te poate ajuta să-l atingi.

Acest tip de terapie se preocupă de modul în care sunt lucrurile aici și acum.  Grupul analizează modul în care trecutul este relevant pentru prezent cu îndrumarea terapeutului.

Obiectivul nu este de a preveni durerea și necazurile în viitor, ci de a construi o rezistență, astfel încât o persoană să devină mai capabilă să facă față problemelor și frustrărilor vieții.

Terapia de grup este o modalitate utilă pentru persoanele care au o problemă comună de a obține sprijin și sfaturi unii de la alții.

Unii oameni preferă să facă parte dintr-un grup sau constată că li se potrivește mai bine decât terapia individuală. 

Te poate ajuta să realizezi că nu ești singur în experiențele tale.