Hipnoterapia

Ce este hipnoterapia și cum o poți folosi in beneficul tău?

Hipnoterapia, denumită și hipnoză ghidată, este o formă de psihoterapie care folosește relaxarea, concentrarea extremă și atenția intensă pentru a obține o stare sporită de conștiință sau mindfulness.  Cu alte cuvinte, plasează individul într-o „transă” sau o stare alterată de conștientizare.

 Această formă de terapie este considerată medicină alternativă cu scopul de a folosi mintea  pentru a ajuta la reducerea sau atenuarea unei varietăți de probleme, cum ar fi suferința psihologică, fobiile și obiceiurile nesănătoase, distructive sau periculoase (de exemplu fumatul și/sau băutul).

 Scopul hipnoterapiei este de a crea o schimbare pozitivă la un individ, în timp ce acesta este într-o stare de inconștiență sau de somn (somn).

Utilizările comune pentru sănătatea mintală includ:

– Stresul și anxietatea, în special înaintea procedurilor medicale sau stomatologice;  atacuri de panica;  și sindromul de stres posttraumatic (PTSD).

– Fobii.

– Probleme de control al comportamentului, inclusiv renunțarea la fumat, pierderea în greutate și enurezisul (enurezis).